Vi sommarjobbare på Contura steel har blivit ombädda att skriva en blogg en gång i veckan vilket vi tackade ja till så detta blir första bloggen av fem stycken. Vi har gjort väldigt olika saker så vi skriver våra namn och skriver vad vi själva har gjort och vad vi tycker.

Oliver Sund: Jag trivs väldigt bra här på Contura steel, jag tycker att alla som jobbar här är allmänt sköna av sig och härliga snälla människor. Du kan prata med vem som helst och det tycker jag personligen är en väldigt viktig och bra sak för ett företag som detta. Jag har jobbat med paketering och inventering väldigt mycket denna veckan vilket beror mycket på att det ä första veckan och att du ska komma in i det och känna dig välkommen. Idag, Torsdag så har jag jobbat med lite paketering på morgonen men jag har till störst del jobbat med att bygga ihop allbänkar med Mats Abrahamsson vilket har varit väldigt roligt.

 

Nora: Jag tycker att första veckan här på Contura Steel har varit riktigt bra. Jag har fått testa på många olika arbetsuppgifter, däribland att inventera, paketera och måla maskiner. Något annat som jag också fått testa på, och som har varit riktigt skojigt, är punktsvetsning. Innan jag kom hit var jag lite orolig att jag inte skulle få tydliga instruktioner och att jag inte skulle förstå mina arbetsuppgifter, men det har gått hur bra som helst och instruktionerna har varit väldigt tydliga. Och så finns det alltid hjälp att få om så skulle behövas. det är en mycket härlig stämning här på jobbet med många roliga och trevliga kollegor. Alla är på gott humör, superhjälpsamma och pratglada. Från första dagen har jag känt mig välkommen här, och jag har ingen tvekan om att resterande veckor kommer bli minst lika bra som denna.

 

Isa: Jag har aldrig tidigare jobbat inom industrin eller liknande, så jag hade inga klara förväntningar eller någon riktig idé om hur det skulle vara när jag kom hit i måndags, och jag hade heller ingen aning om vilket roligt arbete som väntade mig. Redan från första dagen har alla varit väldigt välkomnande och trevliga. Jag har fått prova på många olika arbetsuppgifter, exempelvis paketering av olika saker, inventering, rengöring och målning. Varje gång jag fått en ny arbetsuppgift har jag blivit väl instruerad i hur arbetet ska utföras, och det finns alltid någon jag kan vända mig till om jag har några frågor. Hittills har jag haft det väldigt roligt och jag ser fram emot de kommande veckorna här på Contura Steel.

 

Detta var allt för oss! Ha en mycket trevlig midsommar, så ses vi nästa vecka!

/ Oliver, Nora och Isa