Välj rätt diskbänk

Diskbänken är en av de viktiga inredningsdetaljerna i ditt kök och idag är diskbänken en del av skönheten i ett vackert och väl genomtänkt kök. Det är också en av de attiraljer som syns allra mest, var någonstans diskbänken än är placerad.

Diskbänken behöver uppfylla höga krav för att fungera väl. Den ska vara lätt att göra ren, tåla slitage och hålla tätt i alla lägen. Den ska också vara vacker och passa in i det kök den finns i. För att tillfredsställa alla dessa krav finns en mängd olika typer och varianter av diskbänkar för alla tänkbara kök.

Den rostfria diskbänken har varit med i köket sedan 1930-talet. Trender har kommit och gått, men den rostfria diskbänken har bestått och är det den bänk som säljer allra mest. Det beror inte minst på att rostfritt är ett slittåligt, stilrent, hållbart, formbart och inte minst prisvärt alternativ. Att det går att designa en rostfri diskbänk helt utefter de egna behoven är givetvis en fördel.

De kantiga formerna med inspiration från industrins storkök har gjort sitt intåg i hemmen och det finns många standardalternativ på marknaden, både vad gäller blanka och matta modeller. Men egentligen finns det än fler valmöjligheter än så. Det går utmärkt att få en rostfri diskbänk i exakt vilken design som helst.

Riktigt klassiskt blir det med en rejäl rostfri diskbänk som är stansad i ett enda stycke i fullbredd. Det är också den absolut mest hygieniska lösningen, eftersom det blir minimalt med skarvar mellan ho och bänk i en sådan design. Designen kan variera i det oändliga. Undersidan av en sådan diskho är försedd med en asfaboard för bästa stadga. Flera modeller är även handikappanpassade.