Designa din egen diskbänk


Om du trots vårt stora standardutbud inte hittar en diskbänk som passar kan du designa din unika diskbänk i vårt ritprogram. Du behöver inte ladda ned något program och du kan spara din ritning på datorn och göra hur många varianter som helst. Priset för dina olika val och valmöjligheter ser du direkt på skärmen.

Olofströmsdiskbänken är något billigare och har vissa begränsningar i val medan Contura Design diskbänken ger dig möjlighet att designa fritt med få begränsningar. Contura Solid är diskbänken för dig som letar efter det mest exklusiva och unika. En 4mm solid diskbänk i rostfritt stål. Bilderna nedan länkar till respektive ritprogram.

Våra kundunika diskbänkar är handgjorda och vi har mycket större möjligheter att göra speciallösningar än vad ritprogrammen medger. Om du inte kan rita upp din produkt i ritprogrammet eller behöver hjälp eller tips ber vi dig att kontakta oss på kundtjänst så hjälper vi dig.

Olofström

Prisvärd & rejäl, måttanpassad diskbänk

Olofströmsdiskbänken tillverkas i 1 mm rostfri plåt med fukttrög hdf skiva under planet. Det finns 2 kantprofiler, “Classic” och “Modern”, och de 11 olika ho-kombinationerna finns i en klassisk eller en modernare, mer fyrkantig, utformning. Hål för spishäll är möjligt samt att välja designanpassade blandare.

Contura Design

Exklusiv & gedigen med obegränsade val

För Contura Design används 1,25 mm rostfri plåt och stabiliteten ökas ytterligare med en heltäckande hdf skiva under planet. Här är valen nästan obegränsade med en mängd olika kombinationer av hoar, kantprofiler, håltagningar och uppvikta kanter att välja mellan.

Contura Solid

4mm massiv elegans

Vårt flaggskepp. En 4mm solid rostfri diskbänk som utstrålar elegans, premium och design. Det självklara valet för den som vill ha någonting utöver det vanliga och som ger köket ett helt nytt formspråk. En kronjuvel. Måttanpassas efter era önskemål och erbjuds även som vinkelbänk.

Tips när du designar din diskbänk

Det kan ibland kännas svårt och ibland övermäktigt med alla val som måste göras när man skall beställa nytt eller renovera delar av sitt kök. För att underlätta valen när du designar din diskbänk har vi samlat råd och tips från våra experter på ett ställe. Också Frida Lundgren med över 40 000 följare på Instagram på @froken.frida, delar med sig av sina funderingar när hon bytte ut sin diskbänk i sitt kök.

Vad skall man tänka på när man designar sin diskbänk?

Frida: Contura Steels ritprogram var väldigt enkelt att använda! Då jag hade lite speciella önskemål valde jag att rita upp en Contura Design diskbänk, där jag gavs stort svängrum gällande design! När jag väl bestämt mig för hur diskbänken skulle se ut tog det mig runt tio minuter att rita upp och skicka in min ritning till Contura Steel för granskning! Länk till Fridas inlägg.

Patrik Genborg, produktchef: Det finns två ritprogram; ett för Olofströms diskbänken med något färre val men billigare och ett för Contura Design där du har full valfrihet. Börja gärna att rita din diskbänk i Olofström, finns inte alla val du vill ha, kan du ta med dig du redan ritat när du går in i ritprogrammet för Contura design genom att klicka på den gröna fliken längst upp till höger. Vi kan producera betydligt mer avancerade bänkar än vad ritprogrammet klarar av så går det inte att rita det du önskar hör av dig till kundservice så hjälper vi dig.

Hoarna skall i de flesta fall helst hamna mitt i skåpet. Vi har därför gjort så att ritprogrammet automatiskt räknar ut cc mått för att göra det enkelt för er. Placering i djupled kan justeras och ett vanligt avstånd är någonstans emellan 60-100 mm in från framkanten.

Hoarna placeras normalt så att man diskar i den största, sköljer i den mindre och sedan placerar disken på avställningsytan bredvid den mindre, därför vill de flesta ha den minsta hon nära avställningsytan.

Djupet på bänken avgörs oftast av skåpsstommarna. Bredden blir stommens totala djup till ytterkant + tjockleken på dörren + ett par mm till. Det vanligaste i ett äldre standardkök är ett bänkdjup på 600 mm, men nyare kök kräver ofta 610 eller 620 mm djupa bänkar. IKEA-kök har i de flesta fall 635 mm djupa bänkar. Om diskbänken ansluter till någon annan bänk bör bänken också ha samma höjd som bänkskivan oftast 30 eller 40 mm.

Toleranser: Vi tillverkar diskbänkarna med minustolerans, dvs bänkarna är 0 till 2 mm kortare än det mått som angetts. Du behöver alltså inte kompensera för detta

Kranhålet: Hålet för blandaren har en diameter på 35 mm och placeras normalt mitt emellan hoarna och precis ovanför den linje som kan dras mellan hoarna ovansida. Vill du ha en annan placering av kranhål, notera det i kommentarsfältet som kommer upp när du skickar in en förfrågan eller order.

Hur beställer och betalar jag?

Pia Nielsen på kundservice: Från ritprogrammet kan du antingen skicka in en förfrågan, då kontaktar vi på kundtjänst dig och diskuterar med dig hur du vill ha det och stöttar dig om du har frågor eller andra funderingar. Vill du lägga order direkt finns det en knapp i ritprogrammet även för det, då går en beställning direkt till kundtjänst och du får en orderbekräftelse med vad du valt senast vardagen därpå.

Betalning kan ske antingen via faktura (kreditupplysning tas) eller via kort.

Hur lång tid tar det och hur levereras diskbänken?

Pia: Från order till leverans brukar det ta ca 15 arbetsdagar. Leveransdatum hittar du på orderbekräftelsen.

Diskbänken levereras direkt till den adress som angetts vid beställningen och distributören, oftast Schenker, ringer beställaren innan de kör ut för att säkerställa att det finns någon på plats att ta emot leveransen.

Contura Steel - Svensktillverkat