Ljusare tider – Påsk och sommartid

Det blir långsamt lite varmare, definitivt mycket ljusare och man kan ana att våren närmar sig med försiktiga steg. Första kvartalet är avverkat och vi är mycket nöjda så långt och ser fortsatt ljust på framtiden med många spännande projekt på gång. Ett avslutat sådant är våra ”blekinsktillverkade” tillbehör till våra fyrkantiga diskhoar som vi beskriver nedan samt våra produkter speciellt framtagna att passa i Ikea-kök. Grillarna börjar plockas fram och tankar om utekök börjar växa hos vissa, så varför inte kontakta vår uteköksexpert som vi presenterar sist i brevet.
Vi på Contura Steel dig en glad och skön påsk.


Nya tillbehör till våra moderna hoar

Vi har under våren lanserat nya tillbehör som passar till vår serie fyrkantiga disklådor; Square, Shine och Sharp. Det är skärbrädor i oljad ek, Blekinges landskapsträd, designade och omsorgsfullt tillverkade av en lokal snickare och utformade för att passa i hoarna som skärbräda eller extra avställningsyta. Samtidigt lanserar vi också lokalproducerade avrinningsplan och sköljskålar i rejäl rostfri plåt till samma serie disklådor.


Diskbänkar och vattenlås till IKEA kök

Olofström, vårt ursprungliga varumärke, var tidigt anpassad till svensk byggstandard. Vi fortsätter anpassa oss till nya standarder och var en av de första att erbjuda ett komplett sortiment standarddiskbänkar för Ikeakökens speciella mått, vilket kommit att bli den nya inofficiella svenska standarden. Det är bredden 635 mm (ibland 620 mm) du skall ha när du söker heltäckande diskbänk till Ikea. Vi har även numera ett komplett sortiment reservdelar till Ikeas köksvattenlås.


Ny broschyr för reservdelar till vattenlås

Visste du att Contura Steel har ett av marknadens bredaste sortiment av tillbehör och reservdelar till vattenlås? Med den stora artikelfloran kan det ibland vara svårt att få en överblick och vi har därför tagit fram en inplastad reservdelsbroschyr i A5 format avsedd att ha vid kassan och upphängd bland vattenlåsen för att hjälpa kunden välja rätt. Broschyren kan laddas ned som PDF på vår hemsida eller beställas direkt av vår kundservice via mail eller telefon 0456-485 00.


Människan bakom produkten – Bert-Ola: Plats- och produktchef

Som många andra hos oss har tidigare Mörrumshockeyspelaren, och nuvarande platschefen, Bert-Ola Nilsson jobbat här sedan ”stenåldern” – enligt egen utsago. Att han brinner (!) för grillning i olika former matchar väl hans andra roll som produktansvarig för våra utekök. Bert-Ola diskuterar gärna hembyggda pizzaugnar, den perfekta pizzadegen eller varför inte det optimala uteköket med dig om du har lust. Har du frågor om vår produktion eller våra utekök når du Bert-Ola på 0456-48502 eller via mail.


Om Contura Steel AB: Sedan 1927 har vi med svensk stål tillverkat rostfria diskbänkar, tvättbänkar, utslagstrattar, utekök samt vattenlås under varumärkena Contura och Olofström.. I Mörrum lever en tradition som började för drygt 280 år sedan och som ständigt utvecklas.