Blogg

Välkomna till oss på Ahlsells mässa i Arlöv 25-26/10

Idag och imorgon deltar vi på Ahlsells stora mässa i Arlöv (Malmö) med ca 120 utställare på plats och med kunder från hela sydvästra Sverige. Välkomna till vår monter där Anders visar vår uppdaterade köksvattenlåsserie och den helt nya badrumsvattenlåsserien. Självklart finns även ett urval av våra diskbänkar till beskådande.

Bilden från förberedelserna innan allt kör igång

Full fart efter sommaren 2 – ny maskin

Strax efter att vi var tillbaka efter en stärkande sommarledighet stod en efterlängtad maskin utanför fabriken, väl emballerad på sitt flak.

Eftersom den inte gick in genom porten på höjden fick den lyftas av med kranbil innan den med truck och för hand kunde skjutas fram till sin plast i produktionen. En förvånansvärt snabb och smidig operation. Kantviken från Salvagnini som har massor av användbara finesser ger oss möjligheter att snabbare och effektivare producera våra diskbänkar i mindre batcher (serier). Nu ser vi fram emot att lära oss att utnyttja den optimalt och sedan börja använda den skarpt i produktionen.

Sommarjobbsblogg 11/7-19

Hej igen!

Denna veckan har de flesta i fabriken varit på semester, och det har känts ganska tom här på Contura Steel. Men, det har ändå funnits en hel del för oss sommarjobbare att göra 🙂

Under början av veckan spenderade vi mycket tid ute på lagret och hjälpte till med att plocka varor till olika kundleveranser. Eftersom att lagret är så stort och det finns så många olika varor, har det ibland varit ganska svårt att hitta rätt, men vi har fått mycket hjälp och vägledning av snälla kollegor : )

 

I tisdags fick vi även prova på något nytt, då vi fick till skillnad från tidigare paketeringsjobb paketera faktiska varor istället för små tillbehörspåsar. Det vi fick i uppgift att göra var att paketera varorna i kartonger,  banda dessa och sedan stapla dem på pallar. Vi fick även prova på att plasta in de färdig-staplade pallarna, vilket var riktigt roligt  : )

 

Denna veckan har vi även fått testa på att beställa leveranser, fixat med Contura Steels hemsida, städat ute på lagret och målat maskiner. Med andra ord lite gott och blandat! Imorgon fredag blir det fortsatt målande, kanske lite lagerarbete, och så pizza på lunchen! Bra avslut på veckan tycker vi : )

Ha det bra! Och tack för oss!

/Isa & Nora

Sommarjobbsblogg 5/7-19

Hallå alla läsare! Idag är det fredag och ännu en vecka här på Contura Steel har gått! Eftersom det bara är jag Nora som sitter och skriver detta inlägg får ni nöja er med endast en veckouppdatering från mig!

 

Precis som under tidigare veckor har det varit en hel del paketering och städning. Kolossala mängder påsar har fylls med tillbehör, och många många tag med sopborsten har gjorts. Själv tycker jag sådana här arbetsuppgifter är väldigt skojiga och avslappnande, och har inget alls emot att spendera dagarna som jag gjort. Denna veckan har jag däremot inte bara fått paketera och städa, utan jag har även testa på lite administrativt arbete. Vi fick nämligen i uppgift att se över alla produkter på Contura Steels hemsida. Uppdatering av priser, tilläggning av nya produkter och en rad annat fick vi i uppdrag att fixa. Riktigt kul och lärorikt!

 

Nästa vecka kommer det vara ganska tomt här i fabriken då många går på semester idag. Lite sorgligt tycker jag, eftersom det har varit himla trevligt att arbeta med alla. Dock tar inte alla semester riktigt ännu, så helt ensamma kommer vi sommarjobbare inte vara. Förmodligen kommer det bli en del städning nästa vecka också, och så har vi några maskiner kvar att måla. Annars har jag ganska dålig koll på vilka arbetsuppgifter som väntar nästa vecka, så det ska bli spännande och se!

Detta var allt för mig! Ha det bra!

/Nora